Skifertag i Svendborg, Faaborg og Ringe

Skifertag er blevet en meget populær løsning blandt husejere og arkitekter i løbet af de sidste par årtier. Siden man i slut 80’erne fandt ud af at danne skifertag uden asbest er de steget i popularitet igen pga. bla. deres flotte udtryk.

Hos Littau's Eftf. har vi mange års erfaring med skifetag. Så hvis du søger en erfaren blikkenslager, så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os og hør mere

Montering af skifertag i Faaborg, Svendborg og Ringe omegn

Vi montere skifertag i Faaborg, Svendborg, Ringe og resten af Sydfyn. Så er du interesseret er vi kun et telefonopkald væk. Vi har hjulpet mange tilfredse kunder med tagdækning, og kan helt sikkert også hjælpe dig med din opgave.

Naturskifer

Naturskifer er skåret direkte ud fra et bjerg eller en klippe og er en stenart dannet fra leraflejringer. Naturskifer har en “kløvelighed” der gør at den deler sig lige ned gennem lagene, når man flækker stenen. Derfor er naturskifer et naturligt valg til tagdækning fordi formen og tykkelse kan tilpasses efter kundens behov.

En betydelig fordel ved naturskifer er dens ekstraordinære evne til at bevare sin integritet i op til 100 år, hvilket gør det til en ekstremt holdbar tagløsning. Modsat mange andre tagmaterialer, forbliver naturskifer uændret i farve og udseende over tid og falmer ikke på samme måde.

Denne unikke egenskab gør naturskifer til en langsigtet investering i både æstetik og funktionalitet. Vælg naturskifer til dit tag og nyd godt af dens imponerende levetid og tidløse udseende, der bidrager til en smuk og vedvarende tagløsning, som du vil have glæde af i mange år

Kunstskifer og eternitskifer

Kunstskifer kendes også som eternitskifer, og består af fibercement. Kunstskifer er en imitation af naturskifer. I 80’erne fandt man ud af at kunstskifer indeholdt asbest så man fandt en måde at lave dem anderledes. Derfor er de i dag sikre at bruge igen og er blevet meget populære igen.

Kunstskifer kommer i flere forskellige farver i forhold til Naturskifer da de kommer i den farve bjerget eller klippen havde. Derfor har du flere muligheder når du vælger kunstskifer. Derimod er levetiden typisk 30 år hvilket er meget lavere end naturskifer.

Fordele og ulemper ved skifertag

Ulemperne ved skifertage er meget få nu hvor asbest ikke længere er en del af den kunstige tagtype. Den eneste ulempe på nuværende tidspunkt er prisen. Hvis du vælger naturskifer til dit tag kan du godt regne med en større regning end normalt.

Derimod er kunstskifer meget billiger men mindre holdbart. Som nævnt tidligere kan skifertag lavet af naturskifer holde helt op til 100 år. Andre fordele ved skifertag er som følgende:

  • Smukt udseende til huset
  • Skifertag falmer ikke som andre tagtyper og beholder derfor deres flotte udtryk i meget længere tid.
  • Vedligeholdelse af taget er næsten ikke nødvendigt. Det eneste vedligeholdelse taget har brug for er at man fjerne mos, blade og andet snavs fra taget regelmæssigt.
  • Du spare penge på vedligeholdelse og udskiftning af tag i det lange løb, især hvis du vælge naturskifer. Selvom naturskifer er dyrer.

Få et uforpligtende tilbud på skifertag

Er du interesseret i et skifertag er du velkommen til at kontakte os på telefon 20 40 49 44. Alternativt kan du skriver til os via e-mail mail@littaus.dk eller vores kontaktformular her på siden. Så vender vi tilbage hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud på et skifertag til dit hus.